0
Antal i kurv: 0
Subtotal : 0.00 DKK
Gå til indkøbskurvGå til betaling

Alkohol og en travl hverdag

En stærk personlig og faglig historie om hvordan en stressfyldt hverdag førte til afhængighed af både alkohol og stoffer.

Måske kender du det med at tage en øl eller et glas vin og lige få den der ”chill”-effekt, der får dig til at lande efter den travle dag? Det giver måske ovenikøbet noget tiltrængt energi, så du lige kan overskue de sidste opgaver, hvad enten det er arbejds- eller familierelateret. Det kan også være, du primært ser alkohol som en måde at sikre nattesøvnen, så du kan klare næste dags to-do-liste.

I starten oplever du måske udelukkende alkoholen som positiv. Din hjerne får med tiden lagt et ”spor”, hvor alkohol bliver den hurtige belønning, når du er stresset. Du associerer alkohol med noget godt, og den såkaldte autopilot slår til. Alkoholen bruges bl.a. til at kompensere for manglende energi, kreativitet, overblik, m.m. og den giver dig et øjebliks ro. Uro bliver et vilkår. En spiral i nedadgående retninger er skabt.

John Tony Larsen tog ansvar for både sin stress og sit misbrug i 1999 og det har siden da været hans mission at rådgive og behandle mennesker før de udvikler en egentlig afhængighed.

Med dette foredrag vil han prøve at stille skarpt på, hvordan et stigende alkoholforbrug påvirker stressniveauet og evnen til at tackle disse symptomer. Desuden vil han fremhæve sammenhængen mellem alkohol brugt som stresshjælper og familiens forøgede stressniveau. Det er en negativ og skadelig cirkel, familien befinder sig i. Det er derfor ikke et privat anliggende. John oplever flere og flere i hans praksis med en kombination af stress og et bekymrende forhold til alkohol. Han får henvist klienter fra både læger og psykologer, der spotter, at alkoholen i sig selv er blevet en del af belastningen.

Foredraget vil berøre disse temaer:

  • Hvad er afhængighed?
  • Hvad er stress?
  • Selvmedicinering
  • Familien
  • Jobbet
  • At lytte til kroppen
  • At skabe en varig forandring
  • Konkrete redskaber

John er eksemaneret familie- og psykoterapeut, kognitiv misbrugsbehandler, Cenaps rådgiver, ACT- terapeut og har efteruddannelse i Motivational Interviewing.

John har 16 års erfaring med misbrugsbehandling og stressbehandling   

TID  

Onsdag d. 6. marts kl. 19.00  

PRIS

MED Mindstep Care aftale: GRATIS 

UDEN Mindstep Care aftale: 50 kr