Foredrag

Vi tilbyder cirka 9 -12 specielt udvalgte og yderst interessante foredrag om året

Thomas Mølgaard

23. august 2021, kl 19:00-21:00

Læs mere og tilmeld
Den første dansker på den 4300km lange Pacific Crest Trail

Fortællingen om, som den første dansker at prøve kræfter med hikernes Mt.Everest, den 50 cm brede og 4300 km lange Pacific Crest Trail, der starter på grænsen mellem Mexico/USA, og slutter 15 km inde i Canada.

“Foran mig venter uspoleret vildmark, stegende ørken, dræberbier, skorpioner, dehydrering, klapperslanger, bjørne, pulvermad, vabler og lokale hillbillies. Jeg skal krydse 40 Wilderness areas, 24 National forests, 7 National parks, 3 State parks, 14 Indianer reservater, 1000 søer, 19 canyons og 57 bjergpas.”

En ordentlig mundfuld, og der har der også været flere på toppen af Mt.Everest, end der har fulført Pacific Crest Trail. Succesraten er 30%.

Men det er også historien om at opfylde en 20 år gammel drøm. Om at lære sig selv og sine begrænsninger at kende. Om at være alene, gå vildt, se en grizzly i øjenene, og én gang for alle at ændre sit syn på sig selv, verden omkring én, og et backcountry Amerika, der ligger meget langt fra vores gængse forestillinger om landet, og hvad det rummer.

Foredraget er suppleret med flotte billeder og filmklip fra turen.

Stine Rex

6. september 2021, kl 19:00-21:00

Læs mere og tilmeld
En fortælling om Danmarks suverænt bedste ultraløber – Stine Rex.

Kom og hør om tre danmarksrekorder på ét år, om 384km på 48 timer, og om hvordan man omsætter mod og udholdenhed til succes.

Stine fortæller om at være Danmarks bedste ultraløber ud fra opskriften: familieeventyr, livsglæde og den simple tilgang til motion i hverdagen. 

Stine Rex er Danmarks p.t. bedste ultraløber. Det beviste hun blandt andet da hun, mens hele Danmark var lukket ned pga. Covid-19, slog fire rekorder i samme løb, da hun løb 48 timer rundt og rundt i den nordjyske forlystelsespark Fårup Sommerland. 

Stine er en benhård konkurrent når hun løber, men lige så determineret og konkurrencemindethun er under løbene hun deltager i, lige så hjertelig og varmt et menneske er hun uden for konkurrencerne. 

Kom og hør dette spændende foredrag om en ganske almindelig kvinde – og så ikke så almindelig alligevel.

 

 

Lars Møller

4. oktober 2021, kl 19:00-21:00

Læs mere og tilmeld
Styrk din mentale robusthed og nå dine mål

Det her foredrag er for dig som ønsker svar på følgende spørgsmål:

Hvordan bliver jeg mentalt robust? Hvordan kan jeg styrke mig selv og finde tilfredshed i en kompleks hverdag Hvordan kan jeg forbedre chancerne for at nå mine mål?

Som Jægersoldat lærte Lars Møller at håndtere stort mentalt pres og vanskelige udfordringer under operationer på Balkan og i Afghanistan og Irak.

Med udgangspunkt i konkrete oplevelser fra sin tid som jæger lærer han tilhørerne at kigge ind i sig selv og tage ansvaret for egen trivsel, så man opnår en øget mental robusthed og en stærkere selvbevidsthed. Du får et indblik i mentalt arbejde og fokusering, og hvordan man kan arbejde med det.

Lars Møller udgav i 2012 bestselleren “Jæger 200 – med hjertet som indsats” om sin tid som Jægersoldat i 25 år. 

Mikael Kamber

1. november 2021, kl 19:00-21:00

Læs mere og tilmeld
3 gode ting

… er en vane, hvor du hver dag bemærker det, der gik godt. Mekanismen er, at du SER det, du ser EFTER. Dvs. når du bemærker de gode ting i hverdagen, vil de gode ting fylde mere og mere. Det handler ikke om at lukke øjnene for de negative ting, men om at skærpe blikket for alt det, der er værd at bygge på.

Foredraget er særdeles underholdende, og det tager samtidigt fat på nogle af livets store spørgsmål: Hvad er jeg taknemmelig for? Hvordan kan jeg håndtere modgang og modstand? Og hvad er meningen med det hele?

Foredraget om 3 gode ting er blandt andet oplagt til:

  • Afslutningen på en konference, hvor du ønsker et indlæg, der på en underholdende måde opsummerer dagen og sætter den i perspektiv.
  • Arbejdspladser eller afdelinger, der ønsker at øge arbejdsglæden og samarbejdet.
  • Ledergrupper, der ønsker inspiration og værktøjer til at holde fokus på det væsentlige i hverdagen.

Metoden er enkel og intuitiv at anvende, og jeg ved af erfaring, at en stor del af deltagerne til foredraget efterfølgende giver sig til at bruge metoden selv. Når man først er begyndt at gøre 3 gode ting til en del af sin hverdag, får man typisk ikke lyst til at holde op igen.

Ruth Ø. Poulsen

8. november 2021, kl 19:00-21:00

Læs mere og tilmeld
Så kys den da, den satans død

Ruth Østergaard Poulsen har i 19 år været præst på sygehuset. Gennem utallige samtaler med døende mennesker har hun fået en solid erfaring med, hvad der typisk sker med os, når vi bliver truet af døden.

Een har engang sagt: “Tal med dit barn om døden en dag hvor solen skinner”. Men vi venter som regel til skyerne hænger over hovedet på os.

Hvad er det for dybe  eksistentielle og religiøse tanker, følelser og overvejelser der typisk melder sig, når vi opdager at vi ikke lever evigt?

Alt dette vil vi snakke nærmere om til denne aften, og vi vælger ikke at have travlt.