Træningsaktiviteter

Slagelse

Uanset om du skal udfordre dig selv eller finde ro i nuet, så kan du finde noget for dig i vores brede vifte af træningsaktiviteter

YIN/RESTORATIV YOGA

En fysisk passiv yogatype, der arbejder med bindevævet, sener, ledbånd, ligamenter og meridianbaner.

Man bliver i (primært siddende og liggende) stillingerne imellem 3-5 minutter, og nogle gange længere.

I både Yin og Restorativ bruges en del redskaber; pølle, blokke, tæppe, bælte og mere.

Den løsner op for spændinger, er mentalt styrkende, hjælper dig med at give slip og giver dig en følelse af frihed.

Åndedrætsteknikker vægtes højt og derfor har yin yoga en beroligende effekt af nervesystemet, fjerner blokeringer/ophobning af affaldsstoffer, og øger smidigheden.

HATHA YOGA

Hatha yoga er den klassisk fysisk yoga.

Hatha yoga handler om at skabe balance i krop, sind, og ånd.

Oftest i denne type yoga arbejder du mere intenst med hver enkelt stilling/asana, og har fokus på at stillingerne udføres anatomisk korrekt og i en kontinuerlig rytme.

Der er ofte en solhilsen til at varme op og derefter en række klassiske yoga stillinger/asanas der både strækker og styrker din krop, altid med fokus på åndedrættet. Hvert hold har en indledende meditation og afsluttende dybafspænding.

SENIOR YOGA

Senior Yoga er til dig der gerne vil dyrke yoga og udnytte de mange fordele ved at holde kroppen smidig og vital – også selvom du er blevet ældre og godt kan mærke det.

Senior Yoga tager udgangspunkt i den klassisk Hatha Yoga der har både stående, liggende og balancerende øvelser.

Der er fokus på blide yogastillinger/asanas i et langsomt tempo med fokus på åndedrættet og holdet rundes af med en god afspænding. Egnet for alle.

KROPSTERAPEUTISK GRUNDTRÆNING

Terapeutisk styrke og smidighedstræning.

Træning fokuserer yderligere på vejrtrækning, balance og aktivering af lymfesystemet.

Du vil opbygge smidige, men stærke muskler og led, samt øge din psykiske styrke og balance.

Anbefales til øvede og let øvede.

YOGA MEN ONLY

Vi vil gerne vise alle nysgerrige mænd yogaens fantastiske virkning på krop og sind.

Træning har fokus på funktionelle hverdags bevægelser som kan laves af alle.

Muskeltræning virker opbyggende på muskelvævet og giver dermed stofskiftet et spark opad.

Vejrtrækningsøvelser er et vigtigt værktøj og broen mellem krop og sind.

Bevægelse og styrke

“Bevægelse og styrke” er vores hold for dig, der gerne vil have arbejdet hele kroppen igennem i hyggeligt samvær med andre.

På “Bevægelse og styrke” starter vi altid med en grundig opvarmning, som efterfølges af en eller flere styrke og/eller balanceøvelser. Der vil som oftes afsluttes med en lille såkaldt “workout”, hvor både kredsløb og muskler trænes.

Niveauet er lagt, så alle kan være med – også hvis du lige er startet med at træne i træningscenter. Desuden sørger vores instruktører altid for at tilpasse de enkelte øvelser, så alle bliver udfordret i et fornuftigt omfang.

“Bevægelse og styrke” er specifikt rettet mod dig, som gerne vil i gang med bevæge dig, blive stærkere og styrke din balance.

Redskaber som f.eks. bolde, elastikker, stepbænke og lignende bliver også inddraget på “Bevægelse og styrke”.

 

Cirkeltræning

Cirkeltræning foregår i vores cirkeltrænings-område, hvor der selvfølgelig arbejdes med de ni cirkeltræningsmaskiner samt ekstra konditions-øvelser, som kan variere fra gang til gang.

Cirkeltræning kunne være noget for dig, der måske har svært ved at finde motivationen til at få kørt alle cirkeltræningsmaskinerne igennem på egen hånd.

Cirkeltræning er et sjovt og varieret holdkoncept, og vi arbejder med hele kroppen på en skånsom, men alligevel yderst effektiv måde. Der tages altid højde for hver deltagers individuelle niveau i de enkelte øvelser, og underviseren vejleder altid gerne i teknik og nye øvelser efter behov. Der bliver i øvrigt spillet god musik, mens deltagerne knokler med deres cirkeltræning.

Pilates

Pilates er et veldokumenteret træningssystem, der tager udgangspunkt i at styrke kroppen indefra og ud. Med andre ord er der i pilates fokus på at styrke muskelkorsettet, som er en samlet betegnelse for mavemuskulaturen, rygmuskulaturen, bækkenbundsmuskulaturen og vores vejrtrækningsmuskel. Når man styrker disse muskler, vil det have en god effekt på kropsholdningen og balancen.

Pilates styrker fortrinsvis kropskernen, og mange deltagere mærker hurtigt, hvordan træningen gavner dem i deres daglige gøremål. God balance forudsætter desuden et velfungerende nervesystem og kræver et godt samspil mellem vores sensoriske, motoriske og mentale system. Pilates udfordrer disse systemer samtidig.

Yoga

Yoga er et 5000 år gammelt træningssystem for krop og sind, som i dag er mere aktuelt end nogensinde. Yoga øger vores kropsbevidsthed, vores smidighed og gør os stærkere.

Undervisningen i yoga indeholder og kombinerer stræk, positioner, bevægelser, meditation og åndedrætsøvelser og kan forebygge en række skavanker som eksempelvis dårlig ryg, spændingshovedpine og stress.

Kom ned i tempo med yin-yoga

Vores undervisning i yoga tager udgangspunkt i yin-yoga, hvor fokus er på længerevarende stræk og dybe vejrtrækninger. Spændinger i krop og sind kan dermed slippes med afslapning i krop og sind som resultat. De gode lange stræk kombineres også med mere dynamiske yogaøvelser i løbet af de 60 minutter, vores yogahold varer.

Yoga er for dig, som ønsker at komme ned i tempo, som oplever spændinger eller begrænset bevægelighed, eller som vil supplere din styrke- eller konditionstræning.

Holdet er for alle og forudsætter ikke kendskab til yoga. Yoga handler om at være, ikke om at præstere. Alle deltager på deres eget niveau med hjælp fra underviseren.