Træningsaktiviteter

Vordingborg

Uanset om du skal udfordre dig selv eller finde ro i nuet, så kan du finde noget for dig i vores brede vifte af træningsaktiviteter

Flow yoga

Flow er små sammensatte dynamiske sekvenser (flow) af de klassiske yogastillinger (asanas). Solhilsner og vinyasa flow er en del af flowene i disse timer. Timerne er udpræget Yang i modsætning til Yin yogaen. Denne yoga type kan være udfordrende for begyndere, men ikke desto mindre kan alle alligevel godt være med – blot du husker at lytte til kroppen og holde en pause, hvis du får brug for det.

Yoga flow løsner op for spændinger og blokeringer i kroppen, udvikler bedre koncentration, kropsbevidstheden øges og smidighed, koordinationsevne og balancen forbedres. På disse timer stiger pulsen og kroppen får en sund glød af forbrændingen.

Øvelserne koordineres med vejrtrækningen (pranayama). Timerne vil også indeholde elementer fra Hatha med siddende og liggende stillinger samt afsluttes med afspænding (savasana)

Blid Hatha

Den klassiske Hatha yogaform men stillingerne holdes lidt længere. Tempoet er ofte også lidt langsommere. En rigtig god time til nybegyndere, eller hvis man er udfordret pga skader / slid i kroppen.

Vi lægger dog vægt på at der også arbejdes med styrken, stabiliteten og flexibiliteten som i den almindelige Hatha time.

Alle kan være med på dette hold, hvor vi udviser den fornødne blidhed og respekt for kroppen.

Yin Yoga

Yin Yoga arbejdes der med dybe lange stræk, som har til hensigt at afspænde og arbejde med det dybtliggende bindevæv. Når bindevævet stimuleres over længere tid, påvirkes medianerne og der skabes et friere flow i kroppens væv, smidiggør bindevævet og øger strømmen af energi til vitale organer. I Yin yoga arbejder vi også med mobiliteten omkring ledbånd og sener, så de bliver stærkere og mere stabile. Det kan hjælpe os til at undgå eller forebygge skader ved andre træningsformer eller bare i al almindelighed. Yin kan med fordel praktiseres sammen med anden aktiv træning og samtidig have gavnlig effekt på din præstation – fokus og kontrol vha. mindfulness, og styrkelse af bindevæv, ledbånd og sener vha. de dybe lange stræk.

Mentalt lærer yin sindet at give slip og bare “være” i stillingerne. Den stille og meditative form påvirker det parasympatiske nervesystem: sænker blodtrykket, støtter kroppen i hvile, bringer ro i sindet og giver mulighed for genopbyggende processer og selvhealing. Hver stilling holdes i 3-6 min og der arbejdes i stillingen med at slappe mest muligt af, give slip på muskel aktivitet ned igennem kroppen, og have så blød og naturlig en vejrtrækning som mulig.

 

Restorativ yoga

Restorativ yoga er afspændende og beroligende for nervesystemet. Det handler om at få kroppen til at slappe af i yogastillinger uden stræk, så der sker en genopbygning i krop og sind. Yogastillingerne støttes op af tæpper, blokke og puder indtil du ligger som ’princessen på ærten’. Her ligger du så 15-20 min, måske længere.

Gennem dyb afslapning inviteres kroppen til at slippe fysisk og psykisk stress, som kan fylde kroppen og forårsage smerter og spændinger rund omkring i bindevævet.

Sammen vil vi udforske forskellige healende teknikker så som Pranayama (Vejrtrækning) og meditation, til at understøtte en overgivelse til stilhed og ro.

Nøgleord er nærvær og afspænding.

Hatha

I Hatha arbejdes der med de klassiske yogastillinger (asanas) og åndedrætsøvelser (pranayama). Tempoet er roligt og der er en vekslen mellem stående, siddende og liggende stillinger. I Hatha laves stillingerne ofte på begge sider, og man bliver også lidt tid i den enkelte stilling, inden man begiver sig videre til næste stilling, hvilket i sig selv giver et roligt tempo. I de fleste sekvenser er der dog indlagt mindre sammenhængende flows, men ofte ikke i samme grad som i en decideret Flow klasse.

Ha betyder sol,  tha betyder måne.

Der afsluttes med afspænding (savasana).  Øget kropsbevidsthed, smidighed og styrke er den effekt Hatha kan give, derudover har øvelserne gavnlig indflydelse på immunforsvaret, hjerte og blodtryk, det endokrine system- hormon produktionen, samt beroligelses af nervesystemet.